Dijital Pazarlama

2021’de 8 Dijital Pazarlama Trendi

Dijital Pazarlamaya Yön Verecek 8 Başlık

Önümüzdeki yıl için trendleri tahmin etmek normal koşullar altında zordur. 2021 yılı, dijital pazarlama alanındakiler için daha büyük zorluklar oluşturabilir.

Sağlam bir yıllık plan yapmak ve strateji oluşturmak için 2020’de yaşananları göz önünde bulundurmak gerekecek. Sadece bir kanaldan değil de, tüm platformlar üzerinden işletmenizi dinamik olarak yönetmeniz gerekecek.

Bu, işletmelerin dijital kanallar ve cihazlar arasında oldukça aktif olması gerektiği anlamına gelir.

Değişen müşteri ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamak için birden çok kanalı içeren uzun vadeli bir dijital strateji oluşturmak, bir işletmenin 2021’deki başarısı için hayati önem taşır.

2021 yılında pazarı etkilemesini beklediğimiz 8 dijital pazarlama trendini sizler için derledim.

1) Gelişmiş Web Sitesi Arama İşlevi ve Ürün Ayrıntıları

Tüketiciler, bir satın alma işlemi yapmadan önce ürünleri araştırmak için çevrimiçi ortamda her zamankinden daha fazla zaman geçiriyor. Yeni ürünler bulmak için arama sorgularından gelen bilgilere büyük ölçüde güvenirler. Ürünleri fiziksel olarak görüntüleyemedikleri, karşılaştıramadıkları veya bunlara dokunamadıkları için, markaların ürün açıklamaları, derecelendirmeler ve incelemeler dahil olmak üzere güçlü bir çevrimiçi varlık sunması daha da kritiktir.

Markaların doğru, tutarlı ürün ve yerel fiyatlandırma bilgilerinin her zaman mevcut olmasını sağlamak için yerel perakendecilerle birlikte çalışması gerekir, böylece tüketiciler bir satın alma işlemini gerçekleştirebilir.

2) Mobil İşlevselliğin Önceliklendirilmesi

280 milyondan fazla akıllı telefon kullanıcısının ihtiyaçlarını karşılamak için 2021 yılında dijital pazarlama kanallarında sorunsuz bir deneyim sağlanmalıdır.

Mobil e-ticaret satışlarının tüm çevrimiçi satışların% 54’ünü oluşturması bekleniyor. Buda alışveriş yapanların sorunsuz bir şekilde ödeme deneyimi yaşaması demek. 2021 yılında güvenilir tıkla ve tahsil et seçenekleri ile çevrim içi ödeme ve temassız mobil ödemeler gibi çeşitli ödeme yöntemlerinin olması bekleniyor.

Google ve Bing gibi arama motorları, algoritmalarını sürekli güncelleyerek web sitelerinin mobil uyumlu olmasını bir nevi zorunlu hale getirdi. Bu durum işletmelerin artık mobil tarafta da kendilerini geliştirmeleri gerektiğini göstermektedir. Mobil uyumlu bir site arama sayfalarındaki yerini, site içinde yapılan SEO çalışmaları ile birlikte üst sıralara taşıyacaktır.

3) Makine Öğrenimi (AI ve AR) Fırsatları

İletişimi zenginleştirme, verileri gerçek zamanlı olarak ölçme ve analiz etme ve makine öğrenimi yoluyla tüketici davranışlarını izleme yeteneği, müşterilerin satın alma yolculuklarında, doğru zamanda doğru dijital içeriği alabilecekleri anlamına gelir.

Yapay Zeka (AI) ve Artırılmış Gerçeklik (AR), kişiselleştirilmiş içerik sunarak çevrimiçi ve e-ticaret deneyimlerine yeni bir tanım getiriyor ve bu da gelir fırsatlarına dönüşümleri artırıyor. Gerçek zamanlı teklif veren programatik reklamlar, teknolojinin etkisini daha da artıracaktır.

Canlı, otomatik sohbet robotları daha fazla bilgi sağlamaya devam edecek ve tüketicileri ihtiyaçlarını karşılayacak doğru ürüne yönlendirmeye yardımcı olacak. Tüm bunlar, pazarlama ekibinin daha alakalı iletişim profilleri ve gelişmiş sohbet deneyimleri oluşturması için veri oluştururken müşterinin istediği desteği sağlar.

4) Veriye Dayalı İçgörüler ve Birinci Taraf Veriler

AI teknolojisi, tüketici yolculuğunu iyileştirmek için tüketici verilerini toplamanın bir yoludur, ancak veri toplama ile birlikte gizliliği koruma sorumluluğu da ortaya çıkar. Tüketici verilerinin korunmasını sağlamak, kaliteli bir deneyim sunmaya devam ederken güven oluşturmanın en önemli yollarından biridir.

Google Etiket Yöneticisi, daha fazla dijital reklam özelleştirmesine izin verir ve kullanıcıların çevrimiçi deneyimleri aracılığıyla gerçekten doğru mesajları almasını sağlar. E-posta programları, bir satın alma işleminden sonra incelemeler veya ürün derecelendirmeleri isteyerek tüketici verilerini yakalamaya ve ilişkiyi genişletmeye yardımcı olabilir.

5) Görsel Mesajlaşma

Video pazarlamanın 2021 yılında dijital pazarlamacılar için bel kemiği olması muhtemel. Görsel ticaret, 2021’deki alışveriş deneyiminde daha büyük bir rol oynuyor.

Temassız alışveriş gönül rahatlığı sunmaya devam ederken, görsel ticaret de bir 2021 alışveriş trendi olacak. Birçok marka büyük olasılıkla daha büyük resimler sergileyecek ve en çok satan ürünler için 360 derecelik görüntüler veya videolar oluşturacaktır. Ürün sayfalarında kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin yeniden kullanılması hem ilgi uyandırabilir hem de maliyetleri düşürmeye yardımcı olurken somut bir bağlantı oluşturabilir.

6) Etkin Sosyal Medya Kullanımı

Her ne kadar yeni sosyal platformlar ortaya çıksa da, ilk beş sosyal medya listesi sırasıyla Facebook, Instagram, Twitter, TikTok ve LinkedIn. Bu ilk beş 2021 yılında da reklamcılık için tavsiye olmaya devam edecek.

Bu liste aynı zamanda, işletmelerin nerede olursa olsunlar müşterileriyle sürekli iletişim halinde olmalarını sağlayarak müşteri desteği konusunda oldukça etkili olacaklardır.

Sosyal medyada reklamlarını ve içeriklerinizi hedef kitlenize uygun olarak ve yeni kullanıcıların dikkatlerini çekecek şekilde hazırlamanız gerekir. İçeriklerinizi sadece fotoğraf olarak değil, sosyal medyanın size sunduğu tüm olanakları kullanılarak öne çıkarmalısınız. TikTok, IGTV, Reels ve hikayeler kısımlarını aktif olarak kullanmalısınız.

7) Sesli Arama

Amazon ve Google’ın akıllı hoparlörleri aracılığıyla sesle etkinleştirilen aramayı kullanmak, mobil sorguları etkili bir potansiyel müşteri oluşturma aracı haline getirecek.

İstatistiklere göre , kullanıcıların işletmeyi aramaları, daha fazla bilgi için web sitesini ziyaret etmeleri veya mağazayı şahsen ziyaret etmeleri daha olasıdır. Yeni araştırmalar ayrıca ses temelli alışverişin 2022’de 40 milyar dolara çıkmasının beklendiğini gösteriyor.

8) Mobil Uygulama

Sosyal mesafenin, tüketicilerin alışveriş yapmak, satın almak ve bir işletmeyle etkileşim kurmak için kaliteli mobil uygulamalardan yararlanmasını her zamankinden daha yaygın hale getirdiği bir dünyada yaşıyoruz. Mobil uygulama kullanımı 2020’de % 20 arttı ve önümüzdeki yıl daha da artması bekleniyor.

Uygulamalar aracılığıyla işletmeler, gelişmiş siparişlerden satışları daha doğru bir şekilde tahmin ederek maliyetleri düşürebilir ve işlerin tekrarlanmasına yol açan sorunsuz bir deneyim sağlayabilir.

2020 yılı başladığında herkes bir umutla iyi şeylerin olmasını istedi ancak sürpriz dolu bir yıl yaşadık. Her ne kadar yıl için plan yapsakta atalarımızın dediği gibi evdeki hesap çarşıya uymuyor bazen. 2021 yılı içinde trend olarak baz alınan bu başlıklarda yıl içinde değişkenlik gösterebilir:) Onun için her zaman B ve C planlarınız olsun 🙂

2021’de 8 Dijital Pazarlamada Trendi

2021’de 8 Dijital Pazarlamada Trendi

2021’de 8 Dijital Pazarlamada Trendi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu