SEO
Trend

Site İçi SEO

Site İçi SEO Anahtar Kelime Kullanımı

Anahtar kelimelerin site için ne kadar önem arz ettiğini SEO İçin Anahtar Kelimenin Önemi yazımda sizlere aktardım.

Potansiyel müşterilerinizi anlamak için zaman ayırdıktan, rakiplerinize ve ilgili sitelere trafik çeken anahtar kelimelere baktıktan ve kendi sitenize trafik çeken terimleri inceledikten sonra, sıra geldi bu anahtar kelimeleri sitenizde kullanmaya.

URL Yapısı

Arama motorları için karmaşıklıktan kaçınılmış, anlaşılabilir URL yapıları önemlidir. URL oluşturulurken anlamsız sayı ve sembollerden kaçınılmalıdır. Sayfa içeriği ile alakalı ve içerikte kullanılan ana anahtar kelime kullanılarak oluşturmaya dikkat edilmelidir. Sağlıklı bir URL arama motorları için kısa ve anlaşılabilir olmalıdır (Örn: www.umutkostik.com/seo-nedir). Sitenizde URL kontrol yapısı yoksa aynı linkten kaçınılması için sayılar kullanılabilir.

url

 

Başlık Etiketleri

Sitenizde sayfa içerisinde yer alan önemli başlıkları belirlemek için H1, H2, H3, H4.. başlık etiketlerini kullanmanız gerekmektedir. SEO için ideal bir sayfa ve içerik oluşturabilmek için, sitenize girdiğiniz her gönderi için özel bir başlık oluşturmalısınız. Google, anahtar kelimenizin de içinde yer aldığı başlığı arama terimleriyle en akalı içerikler arasında gösterecek ve buda arama motoru sonuç sayfasında sıralamanızı etkileyecektir.

 

Title ve Description

Title: Sitenizin her bir sayfasının başlığını belirtir. Arama sonuç sayfalarında doğrudan görüntülenir. Arama motorları sitenizdeki her sayfa için farklı başlıklar kullanmanıza dikkat eder. Sayfa başlığı oluştururken o sayfa ile ilgili anahtar kelimeler içerdiğine dikkat etmelisiniz. Etkili yazılmış bir sayfa başlığı siteniz için tıklanma oranını artırabilir.

Description: Sayfa açıklamaları, sayfa içeriğiniz ile alakalı arama motorlarına kısa ve özet bir bilgi veren kısımdır. Arama motorları sayfa başlıkları gibi sayfa açıklamalarının da diğer sayfalardan farklı olmasını tavsiye eder. Sayfa açıklamalarında sayfanız ile alakalı anahtar kelimeleri kullanmalısınız.

Şimdi ise yukarda yazmış olduğum içeriklere örnek olarak URL, başlık, title ve description örnek oluşturalım.

URL: www.tozlu.com/TR/kadin-elbise
H1 Sayfa Başlığı: Kadın Elbise
Title: Kadın Elbise | Kadın Elbise Modelleri ve Fiyatları
Description: Kadın elbise modelleri, en şık tasarımlarının yanı sıra, göz alıcı renkleri ve uygun fiyatları ile tozlu.com da üstelik hemen sipariş ver, kapıda öde!

Dikkat ettiyseniz anahtar kelimeyi URL, H1, Title ve Description da orantılı olarak kullandık.

Fotoğraf Kullanımı

Sayfanızda yazınız ve ürününüz ile ilgili görsel eklemeniz Google görseller sekmesinde indeks almanıza ve bu sayede trafik almanıza olanak sağlar. Peki sayfanıza görsel eklerken nelere dikkat etmelisiniz?

  • Görseli adına dikkat edin ve ürününüz ile alakalı olmasını sağlayın.
  • Eklediğiniz görselin alt etiket bölümüne anahtar kelimenizi ekleyin.
  • Görsel boyutuna dikkat edin ve sayfa hızınızı etkilemeyeceğinden emin olun. Unutmayın ki sayfa açılış hızınız sıralamaya etki edecektir.

Site içi SEO ve anahtar kelime kullanımı tabi ki bu kadarla sınırlı değil. Ancak genel hatları ile bu yazımda sizlere özet bir şekilde anlatmaya çalıştım.

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu