Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital Pazarlama Varlıkları ve Stratejileri

Dijital pazarlama, çevrimiçi pazarlama, internet reklamcılığı… ne derseniz deyin, içeriğinizi internette pazarlamak bugünlerde çok önemli. Sonuçta, internet kullanımı son on yılda iki katından fazla arttı ve bu değişim, insanların ürünleri satın alma ve işletmelerle etkileşim kurma şeklini büyük ölçüde etkiledi. Peki dijital pazarlama nedir? Dijital pazarlama diğer pazarlama türleri gibidir. Potansiyel müşterileriniz ile bağlantı kurmanın ve onları etkilemenin farklı bir yoludur. Peki bu fark nedir 🙂 Tamamen sanal bir ortamda çevrim içi bağlantı kurmaktır.

Temel olarak dijital pazarlama, herhangi bir çevrimiçi pazarlama çabası veya varlığını ifade eder. E-posta pazarlama, tıklama başına ödeme reklamcılığı, sosyal medya pazarlama dijital pazarlamanın örneklerindendir. Bu çalışmalar kişilerin işletmenizi tanımasına ve ürünlerinizi satın almasına teşvik eder.

Dijital Pazarlama Varlıkları

  • İnternet siteniz
  • Markanız
  • Hazırladığınız bir video içerik
  • Ürün fotoğrafları
  • Yazılı içerik
  • Yorumlar
  • Sosyal medya sayfaları

Görmüş olduğunuz gibi çevrim içi dünyada bu liste sadece yüzeyseldir. Gelişen dijital pazarlama dünyasında her geçen gün farklı fikirler gelişiyor. Gelişen bu fikirler dijital pazarlama varlıklarınında büyümesinde büyük rol oynayacaktır.

Dijital Pazarlama Stratejileri

Dijital pazarlama stratejileri de her geçen gün yenileniyor. Ancak çoğu işletmenin kullanmakta olduğu stratejilere gelin birlikte göz atalım.

Tıklama Başına Ödeme Reklamcılığı

Tıklama başına ödeme (PPC) reklamcılığı, aslında bir reklama tıklayan her kullanıcı için ödeme yaptığınız bir dijital pazarlama terimidir. Örneğin, Google AdWords “ücretli arama reklamcılığı” adı verilen bir PPC reklam biçimidir.

Ücretli Arama Ağı Reklamcılığı

Google, Yahoo ve Bing gibi arama motorları, sonuç sayfalarında sizin reklamlarınızı yayınlamanıza olanak sağlar. Ücretli arama reklamcılığı ürün veya hizmetinizi arayan potansiyel müşterileri hedeflemenin en iyi yollarından biridir.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Arama motoru sonuçlarında (SERP) görünmek için ödeme yapmak istemiyorsanız, sitenizdeki sayfaları organik aramalarda sıralamak için arama motoru optimizasyonu (SEO) da deneyebilirsiniz. Her tıklama için doğrudan ödeme yapmanız gerekmez. Ancak arama motorlarında sıralamada yer almak biraz zamanınızı alacaktır. Daha ayrıntılı bilgi için SEO nedir yazımı inceleyebilirsiniz.

Ücretli Sosyal Medya Reklamcılığı

Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest gibi birçok sosyal medya platformu içeriklerinde reklamlarınızı yayınlamanıza olanak sağlar. Özel olarak hazırladığınız bir görseli veya içeriği sosyal medya kanallarında reklam çıkarak markanızdan haberdar olmayan potansiyel müşterilere ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya Pazarlamacılığı

SEO gibi, sosyal medya pazarlaması da işletmenizi pazarlamak için Facebook veya Twitter gibi sosyal medya platformlarını kullanmanın ücretsiz ve organik yoludur. SEO gibi işletmenizi sosyal medyada organik olarak pazarlamak zaman ve ekstra çaba gerektirir. Ancak güzel bir hedef kitle ve etkileşim yakalarsanız uzun vadede güzel sonuçlar elde edersiniz.

İçerik Pazarlama

İçerik pazarlaması, oldukça geniş bir dijital pazarlama terimidir. İçerik pazarlaması, marka bilinirliği oluşturmak veya tıklamaları, potansiyel müşterileri veya satışları artırmak için içerik varlıklarını (video, görsel, blog vb.) tüm dijital pazarlama çalışmalarını kapsar.

E-Posta Pazarlama

E-posta pazarlama, çevrimiçi pazarlamanın en eski biçimidir ve hala güçlüdür. Çoğu dijital pazarlamacı, özel fırsatların reklamını yapmak, içeriği vurgulamak (genellikle içerik pazarlamasının bir parçası olarak) veya bir etkinliği tanıtmak için e-posta pazarlamasını kullanır.

Yukarıda bahsettiğimiz konular dijital pazarlama stratejilerinden sadece birkaç tanesi. Gelişmekte olan dijital dünyada pazarlama ile alakalı daha birçok yöntem ve strateji 2021 yılında hepimizi daha çok cezbedecek.

 

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu